• Pelle Torppa
  • Pelle Torppa

1. Kuinka paljon Pelle Torpassa on lapsia ja hoitajia?

Pelle Torpassa on 2 ryhmää 1-6-vuotiaille lapsille. Ryhmässä on iän mukaan 12-21 hoitopaikkaa lapsille sekä jokaisessa 3 hoitajaa. Lisäksi ohjaamme työelämään tutustuvia nuoria ja alan opiskelijoita. Hoitopaikkoja ja harjoittelupaikkoja voi tiedustella Virpi Pönköltä, p. 0400 876 266.

2. Miten Pelle Torppa  on avoinna?

Arkipäivisin olemme avoinna kello 6.30–17.00. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitamme vanhemmille erikseen. Loma-aikoina olemme auki tarpeen mukaan. Hoidon tarpeesta tehdään tapauskohtainen kysely.

3. Millaisella paikalla Pelle Torppa sijaitsee?

Haukiputaan keskustassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkoti toimii ison kerrostalon alakerrassa.

4. Millainen piha Pelle Torpassa on? Entä ympäristö muuten?

Päiväkodillamme on turvallinen aidattu piha-alue, jossa on mm. hiekkalaatikoita, kiikut ja liukumäkiä. Päiväkodin portilta alkaa seikkailu: metsät, Haapajärvi, leikkipuisto, kirjasto ja teatterikuoppa ovat kävelymatkan päässä. Kerrostalo ympäristö on kaikesta huolimatta rauhallinen ja päiväkodin väki elää siinä omassa rauhassa.

5. Entä parkkipaikka? Saako lähettyville auton hyvin?

Päiväkodilla on omat parkkipaikat isolla paikoitusalueella. Parkkipaikat on merkitty keltaisilla kylteillä, joissa lukee ”ei saa pysäköidä klo 6-17 välillä”.

6. Millainen on Pelle Torpan päivä?

Päiväkodin arkeen kuuluu leikkiä, ulkoilua, monipuolista toimintaa, ruokailua, levähtämistä ja mukavaa yhdessäoloa.

7. Missä päiväkodissa tarjoiltava ruoka valmistetaan?

Päiväkodin omassa valmistuskeittiössä valmistuu herkullinen kotiruoka. Raaka-aineiden valinnassa kiinnitetään huomiota kotimaisuuteen ja lähiruokaan. Ohessa linkki raporteista, jotka on saatu keittiössä suoritetussa Oiva-tarkastuksessa. 

https://www.oivahymy.fi/portal/fi/hae+yrityksia/#text=P%E4iv%E4koti%20Pelle%20Torppa&

8. Millaiset hoitomaksut Pelle Torpassa on?

Saatuaan vahvistuksen päivähoitopaikasta perheet hakevat Oulun kaupungin palveluseteliä yksityistä hoitoa varten. Oulun kaupunki myöntää perheille perhekoon ja tulojen mukaan palvelusetelin, mikä kattaa suurimman osan hoitomaksusta. Perheille jäävä omavastuu on korkeimmillaan kokopäivähoidossa 264€ ja osa-aikahoidossa 160€. Palveluseteliä haetaan sähköisesti osoitteesta www.ouka.fi

9. Onko Pelle Torppa erikoistunut johonkin tiettyyn pedagogiaan tai muuhun vastaavaan?

Ei ole. Vaikka luonto ja luontokasvatus ovat meillä lähellä sydäntä, pyrimme monipuoliseen ja virikkeelliseen toimintaan, joka suunnitellaan lapsiryhmän tarpeet ja toiveet huomioiden.

10. Mitä on Metsämörri-toiminta?

Metsämörri-koulu syntyi Ruotsissa vuonna 1957. Idean ja toiminnan kehittäjänä oli Gösta Frohm. Metsämörri-toiminnan perimmäinen päämäärä on saada lapset kiintymään luontoon omien kokemusten, elämysten ja aistien avulla. Lapset oppivat olemaan luonnossa ja viihtymään siellä.

Metsämörri-retkellä leikit ja laulut siivittävät toimintaa. Metsämörri on mielenkiintoinen hahmo, johon kaikki varmasti haluavat tutustua. Hän on metsässä asuva eläinten ja lasten ystävä, satuhahmo, joka voi puhua eläinten kanssa ja näin kertoa lapsille kaikesta metsässä tapahtuvasta. Lapset saavat tehdä havaintoja, rakentaa majoja, syödä eväitä ja nauttia luonnon ihanuudesta.

Lisää Pelle Torpasta ja hoitopaikoista voit tiedustella Virpi Pönköltä,

p. 0400 876 266

 

Facebook

Päiväkoti PelleTorppa, Ketunkuja 2, 90830 Haukipudas
Puh. 044 575 0910

pelletorppa-facebook